Alternatieve DNS-server instellen

Alternatieve DNS-server instellen

Ziggo en andere internetproviders hebben af en toe te kampen met DNS storingen of DDoS aanvallen.Door deze aanvallen valt de DNS-server uit waardoor u geen internetpagina´s meer kan bezoeken. Een DNS-server zorgt er namelijk voor dat een URL zoals bijvoorbeeld www.jtb-media.nl omgezet wordt in een IP-adres. Als deze server offline is kunt u dus geen internetpagina’s meer bezoeken omdat het adres niet meer wordt omgezet in een IP-adres.

Gelukkig zijn er meer DNS-server dan alleen die van Ziggo of KPN. Door het instellen van een alternatieve DNS server kunt u toch internetten als de DNS-server van uw internetprovider plat ligt.

Hoe stel ik een andere DNS-server in?

Er zijn meerdere manieren om een alternatieve DNS-server in te stellen. U kunt dit op het apparaat doen maar ook via bijvoorbeeld uw modem. Voordeel van het instellen via het modem is dat u slecht eenmaal de stappen moet doorlopen en daarna elk apparaat automatisch volgens de alternatieve DNS-server suft. Niet elke internetprovider laat u echter een alternatieve DNS-server in het modem instellen.

Windowsalternatieve DNS-server instellen in Windows 7

In Windows ga je naar het Configuratiescherm en klik je op Netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die eigenlijk zou moeten werken en klik
op Eigenschappen. In het tabblad Netwerk ga je naar de IPv4-verbinding  en klik je opnieuw op Eigenschappen. Typ in het vakje Voorkeurs-DNS-server
de getallen 8.8.8.8. Dit is de DNS-server van Google. Als je ook nog een alternatieve DNS-server kunt instellen, kies dan 8.8.4.4.

Mac OS X

Op je Mac ga je naar Systeemvoorkeuren -> Netwerk. Selecteer vervolgens de verbinding en klik op Geavanceerd. Zoek het tabblad DNS op en vul de alternatieve DNS servers in. Deze zijn voor Google: 8.8.8.8 en 8.8.4.4

Mobiel

IOS

Op iOS ga je via Instellingen naar Wi-Fi, druk je op het i-teken achter het betreffende netwerk en druk je op de getallen achter DNS. Verwijder de getallen en typ 8.8.8.8 om met de Google-server te verbinden.

ANDROID

Ga naar Instellingen > Wifi, houd je vinger even op het betreffende netwerk en kies Geavanceerde opties weergeven. Hier kun je de bestaande DNS-server veranderen in 8.8.8.8 voor Google’s server.

DNS-servers aanpassen in het Ziggo UBEE modem

Ga via uw internet browser naar http://192.168.178.1. U komt nu in de webinterface van uw modem. Standaard zijn de gebruikersnaam ziggo en het wachtwoord draadloos.
Ga daarna naar de pagina DHCP en zoek naar LAN Static DNS. Vul hier de adressen van de DNS-server welke u wilt gebruiken in en druk op “Apply”

Alternatieve DNS-server instellen op UBEE

Het kan enkele minuten duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het kan noodzakelijk zijn om uw modem en computer te herstarten.

DNS-servers aanpassen in het Ziggo CISCO modem

Ga via uw internet browser naar http://192.168.178.1. U komt nu in de webinterface van uw modem. Standaard zijn de gebruikersnaam ziggo en het wachtwoord draadloos.
Klik op de knop “Geavanceerde instellingen” en vervolgens op het tabblad “Lan setup”. Middenin de pagina ziet u invoervelden voor “LAN 1 Static DNS” en “LAN 1 Static DNS 2”. Vul hier uw alternatieve DNS-servers in.

Het kan enkele minuten duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het kan noodzakelijk zijn om uw modem en computer te herstarten.

Alternatieve DNS-servers

OpenDNS208.67.222.222208.67.220.220
Google DNS8.8.8.88.8.4.4
OpenNIC31.220.43.191151.236.29.92
Norton199.85.126.10199.85.127.10
Comodo8.26.56.268.20.247.20

Voor meer alternatieve DNS-servers  kunt uw de site van online-tech-tips bezoeken

Laat een reactie achter